Victoria Covali Director Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi la Primul Forum Economic Chisinau

Noutăți
deGNM

PRIMUL FORUM ECONOMIC CHIȘINĂU -  eveniment care reunește peste 500 de invitați din diferite țări și domenii și are drept scop atragerea fluxurilor investiționale în economia și imaginea municipiului Chișinău.

 
DESPRE FORUM
Organizat în premieră de către Primăria Municipiului Chișinău, evenimentul are scopul de a stabili o punte de legătură între municipiu și potențialii investitori și de a impulsiona implementarea proiectelor investiționale, care să ofere beneficii comerciale afacerilor, dar în același timp să susțină edificarea unui oraș modern, cu o infrastructură dezvoltată și servicii eficiente, oferind astfel condiții de trai optime locuitorilor orașului. 

Forumul reunește peste 500 de oaspeți, reprezentanți ai mediului de afaceri, ai mediului academic și asociativ, experți în diferite domenii economice, investitori și donatori străini, dar și delegații oficiale ale orașelor înfrățite și orașelor-partenere și are drept scop oferirea unei platforme de discuții și dezbateri asupra potențialului investițional și de dezvoltare al municipiului Chișinău.

În cadrul Forumului Economic Chișinău vor fi abordate subiecte precum: provocările și oportunitățile investitorilor în municipiul Chișinău, dezvoltarea urbană prin ochii antreprenorilor, Chișinău Oraș Verde, Chișinău Oraș Inteligent, mobilitatea și turismul urban, dezvoltarea sustenabilă a municipiului și altele. De asemenea, va fi prezentată Strategia de dezvoltare a capitalei pentru anii 2020 – 2030, dar și harta investițională a municipiului Chișinău, pe care sunt incluse peste 60 de obiective atractive de investiții din categoriile imobiliare, funciare, social-educaționale, de divertisment, dar și obiecte pentru parteneriate publice-private, ce țin de modernizarea rețelei de iluminat public, implementarea e-ticketing-ului, implementarea parcării electronice, eficientizarea traficului prin includerea transportului alternativ, managementul deșeurilor solide și altele.

Comentariile pot îmbogăți experiența cititorului și ne pot oferi și nouă informații utile. Vrem să păstrăm secțiunea de comentarii ca un spațiu unde puteți veni pentru a împărtăși opinii și informații și a dialoga între voi.