Operațiune de confiscare a armelor și munițiilor în Chișinău și șase raioane

Noutăți
deGNM

Echipa interinstituțională formata din ofițeri de investigare a criminalității organizate din INI, conduși de procurorii PCCOCS și susținuți de mascații de la BPDS "Fulger", a efectuat 14 percheziții în zonele din jurul municipiului Chișinău, inclusiv în Ialoveni, Căușeni, Florești, Cimișlia, Criuleni, Sîngerei, Strășeni, Leova și Ștefan Vodă.

 

14 persoane cu vârste între 32 și 61 de ani au fost percheziționate, suspectate de deținerea de arme, termovizoare și alte obiecte utilizate în acțiuni de braconaj în țară.

În urma acțiunilor întreprinse au fost depistate și ridicate patru arme dintre care una cu țeavă lisă, două termovizoare de model ”Fortuna 6 L” și ”Pulsar”, un pistol cu glonț, unul de model TT, două lunete, sute de cartușe cu diferit calibru deținute ilegal, etc.

Munițiile erau adaptate și folosite de către suspecți pentru vânătoarea  animalelor sălbatice, în lipsa autorizației corespunzătoare și în perioada interzisă, pe timp de noapte (braconaj).

Bunurile au fost ridicate, iar polițiștii continuă cercetările sub toate aspectele legale, pentru a stabili circumstanțele ilegalităților comise.

Conform legislației în vigoare suspecții riscă închisoare de la 2 la 7 ani.

Comentariile pot îmbogăți experiența cititorului și ne pot oferi și nouă informații utile. Vrem să păstrăm secțiunea de comentarii ca un spațiu unde puteți veni pentru a împărtăși opinii și informații și a dialoga între voi.