Garda Națională de Mediu a fost din nou în acțiune

Noutăți
deGNM

În cadrul raziei organizate de inspectorii de mediu din Strășeni impreuna cu Garda Națională de Mediu , în scopul combaterii tăierilor ilegale de arbori, precum și în urma semnalelor primite din teren, au fost descoperite mai multe încălcări ale legislației de mediu. Ca urmare, au fost întocmite 7 procese-verbale pe baza articolului 122 alin. 1 din Codul Contravențional al Republicii Moldova. Suma totală a amenzilor aplicate a fost de 17.500 de lei, iar prejudiciul cauzat mediului a fost evaluat la 1.548 de lei.
De asemenea, reprezentanții Primăriei Strășeni au semnalat o situație de tăiere ilegală a arborilor dintr-o pădure publică aflată în gestiunea lor. În urma unei verificări la fața locului, s-a confirmat că trei locuitori din satul Cojușna au tăiat ilegal 25 de arbori de salcâm.
Drept urmare a acestor fapte, au fost întocmite 3 procese-verbale pe baza aceluiași articol 122 alin. (1), iar amenda totală aplicată a fost de 7.500 de lei. De asemenea, prejudiciu constituit 525 lei.
Este important ca astfel de încălcări ale legislației de mediu să fie semnalate și sancționate, pentru a se asigura protecția și conservarea mediului înconjurător.#Inspectorat
În plus, este nevoie de o implicare mai activă și responsabilă din partea tuturor actorilor implicați în administrarea terenurilor forestiere pentru a preveni astfel de cazuri de tăieri ilegale de arbori.
⭕️Inspectoratul pentru Protecția Mediului menționează că aceste descoperiri au arătat importanța acțiunilor de prevenire și combatere a tăierilor ilegale de arbori, precum și necesitatea respectării legii de către toți cetățenii și instituțiile implicate în administrarea terenurilor forestiere.
Mediu înconjurător trebuie protejat și conservat pentru a putea asigura un viitor durabil pentru generațiile viitoare.
 
 
 
 

Comentariile pot îmbogăți experiența cititorului și ne pot oferi și nouă informații utile. Vrem să păstrăm secțiunea de comentarii ca un spațiu unde puteți veni pentru a împărtăși opinii și informații și a dialoga între voi.